VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je praktische informatie over de studio, de lessen en aanvullende informatie naar aanleiding van veelgestelde vragen.

De Studio
Heart Yoga is gelegen aan de van der Mondestraat 107, direct aan het Willem van Abcoudeplein. De deur gaat 10 minuten voor aanvang open zodat je tijd hebt om je om te kleden, je telefoon op stil te zetten en een mat uit te rollen in de zaal. Je mag natuurlijk je eigen mat meenemen maar dat hoeft niet: alle materialen zijn in de studio aanwezig. We vragen je ruim op tijd te zijn zodat je eventuele vragen kunt stellen en de les op tijd kan beginnen.

Rooster
Op ons rooster staan de verschillende lessen en niveaus die we nu aanbieden aangegeven. Staat jouw favoriete les, dag of tijd er niet bij? Voel je vrij om ons een bericht te sturen, we hechten veel waarde aan jouw feedback.

Niveau
Het inspanningsniveau verschilt per type les en het soort yoga. Hoe intensief je een les ervaart hangt ook af van of je vaker doet aan yoga, pilates of andere vormen van beweging. Yin en restorative zijn zeer rustige yogalessen waarbij je de spieren zoveel mogelijk ontspant. In een hatha les werk je wel actief met het spierstelsel maar de les heeft een rustiger tempo. Ashtanga en vinyasa zijn dynamische lessen met een hoger tempo. Ook aan deze lessen kan je deelnemen als je beginner bent. Je kunt tijdens de les rustpauzes inlassen en zo geleidelijk je uithoudingsvermogen en spierkracht opbouwen. De Pilates lessen zijn voor alle niveaus. In de oefeningen zelf zitten niveaus ‘ingebouwd’ waardoor deze aan te passen zijn aan ieder lichaam en conditie. Als je een blessure(s) hebt of het heel rustig aan wil doen zou je ook kunnen starten met slow pilates. Welke vorm je ook kiest, het belangrijkst is om jezelf tijdens de les niet te forceren. Als je twijfelt welke les geschikt is voor jou om mee te beginnen kan je een mailtje sturen naar info@heartyoga.nl, wij helpen je graag om een keuze te maken.

Kleding
Draag makkelijk zittende kleding waarin je je vrij kunt bewegen, liefst van natuurlijke materialen. We hebben een ‘shoes off’ beleid: schoenen worden bij de deur uitgetrokken en je betreedt de ruimte dus op sokken of blote voeten. Dit doen we vanuit hygiënisch oogpunt en uit respect voor het spirituele gebruik van de ruimte. Al je spullen kan je kwijt in de garderobekast.

De eerste les
Geef jezelf de tijd om aan de houdingen en bewegingen te wennen. Beginner zijn is een prachtig stadium van yoga en pilates beoefening omdat er zoveel te ontdekken en te leren is. Geniet ervan! Je bent tenslotte maar een keer beginner. Dus luister naar jezelf en hou een open mind richting de oefeningen of gebruiken waar je nog niet mee bekend bent. Forceer jezelf niet in houdingen waar het lichaam nog niet klaar voor is: het gaat er nooit om hoe ver je in een houding gaat. De manier waarop je dat doet (bewust en in contact met de ademhaling) is wel van belang.

Stilte
Probeer de ruimte rustig te betreden en te verlaten. Je kunt gerust met elkaar communiceren of vragen stellen maar doe het op gedempte toon. In dezelfde lijn, wacht in stilte tot de deur open gaat: het kan zijn dat de deelnemers in de vorige les in meditatie of ontspanning zijn.

Zwangerschap
Ben je zwanger of denk je dat je zwanger bent? Dan raden wij je aan de eerste drie maanden geen yoga of pilates lessen te volgen en na de derde maand voor prenatale lessen te kiezen (zwangerschapsyoga). Wij bieden deze lessen zelf (nog) niet aan maar geven je graag een aantal goede opties in de buurt. Vertel het de docent voor de les begint als je zwanger of net bevallen bent zodat deze je aangepaste oefeningen en houdingen kan geven.

Blessure
Informeer de docent voor de les begint over eventuele blessures, pijn of operaties die je hebt ondergaan. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt of je kunt deelnemen aan de lessen.

Parkeren
In de buurt is voldoende parkeergelegenheid te vinden voor als je met de auto komt (betaald parkeren). Parkeer je fiets (gratis) aan de overkant van de straat waar veel ruimte is, zodat de stoep toegankelijk blijft voor iedereen.

Reserveren
Om te voorkomen dat de lessen te vol worden werken we met een reserveringssysteem. Wij zijn nu iedereen met een abonnement of leskaart aan het overzetten in dit systeem. Heb je nog geen mailtje gehad en wil je een les reserveren? Stuur een mailtje naar: info@heartyoga.nl o.v.v. reserveren. Je eerste les kun je reserveren door in het online rooster de les aan te klikken. Je komt dan in het programma Fitmanager terecht waar je een account aan kunt maken en betalen. Als je al een account hebt kan je via je account lessen reserveren. Als het niet lukt om te reserveren of je bent het een keer vergeten geef het dan aan bij de docent voordat de les begint. Hij/zij kan je handmatig toevoegen. Kom je er niet uit? Stuur gerust een mailtje.

Betalen
Via het programma Fitmanager kunnen alle betalingen gedaan worden met IDeal of automatische incasso. Lukt het niet op deze manier neem dan even contact met ons op.

dsc_0051-2.jpg