EERSTE KEER

Is dit je eerste keer bij Heart Yoga, of je allereerste yoga of pilates les? Welkom! Om je op weg te helpen vind je hier alvast wat praktische informatie. Al je verdere vragen of twijfels (wat voor dan ook) kun je ons in de studio vragen, per email of kijk bij veelgestelde vragen (link). We hopen je snel te zien in de studio.

De Studio
Heart Yoga is gelegen aan de van der Mondestraat 107, direct aan het Willem van Abcoudeplein. De deur gaat 10 minuten voor aanvang open zodat je tijd hebt om je om te kleden, je telefoon op stil te zetten en een mat uit te rollen in de zaal. Je mag natuurlijk je eigen mat meenemen maar dat hoeft niet: alle materialen zijn in de studio aanwezig. We vragen je ruim op tijd te zijn zodat je eventuele vragen kunt stellen en de les op tijd kan beginnen.

Kleding
Draag makkelijk zittende kleding waarin je je vrij kunt bewegen, liefst van natuurlijke materialen. We hebben een ‘shoes off’ beleid: schoenen worden bij de deur uitgetrokken en je betreed de ruimte dus op sokken of blote voeten. Dit doen we vanuit hygiënisch oogpunt en uit respect voor het spirituele gebruik van de ruimte. Al je spullen kan je kwijt in de garderobekast.

De eerste les
Geef jezelf de tijd om aan de houdingen en bewegingen te wennen. Beginner zijn is een prachtig stadium van yoga en pilates beoefening omdat er zoveel te ontdekken en te leren is. Geniet ervan! Je bent tenslotte maar een keer beginner. Dus luister naar jezelf en hou een open mind richting de oefeningen of gebruiken waar je nog niet mee bekend bent. Forceer jezelf niet in houdingen waar het lichaam nog niet klaar voor is: het gaat er nooit om hoe ver je in een houding gaat. De manier waarop je dat doet (bewust en in contact met de ademhaling) is wel van belang.

Stilte
Probeer de ruimte rustig te betreden en te verlaten. Je kunt gerust met elkaar communiceren of vragen stellen maar doe het op gedempte toon. In dezelfde lijn, wacht in stilte tot de deur open gaat: het kan zijn dat de deelnemers in de vorige les in meditatie of ontspanning zijn.

Parkeren
In de buurt is voldoende parkeergelegenheid te vinden voor als je met de auto komt (betaald parkeren). Parkeer je fiets (gratis) aan de overkant van de straat waar veel ruimte is, zodat de stoep toegankelijk blijft voor iedereen.

Reserveren
De komende weken hoef je je niet voor lessen in te schrijven en gaan de lessen altijd door, onafhankelijk van het aantal deelnemers. Wij zijn echter wel bezig met een reserveringssysteem waardoor je jouw plek in de les kunt reserveren. Er is een maximum van 15 deelnemers per les dus door te reserveren ben je verzekerd van een plaats. Vanaf januari hanteren we een minimum aantal deelnemers van 3 personen. Dus als er 2 deelnemers of minder zijn wordt de les afgebeld.

Betalen
Losse lessen en rittenkaarten kunnen bij ons contant en per pin betaald worden. Bij abonnementen werken we automatische incasso. Als je geen Nederlandse bankrekening hebt is het ook mogelijk om het bedrag in een keer over te maken.

dsc_0051-2.jpg