PILATES


No man – no machine, can correct or create vitality, power or health for you; everything comes from within, you have to unfold it.” Joseph H. Pilates

Pilates

Bij Heart yoga in Utrecht vind je naast yoga ook veel pilates op het rooster.

Pilates is een innovatief en veilig trainingssysteem voor lichaam en geest dat gebruik maakt van de mat en eventueel andere hulpmiddelen zoals props (bal, ring, etc.) en pilates apparatuur. Het is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Joseph H. Pilates en heeft de kracht om een duidelijk verschil te maken in de manier waarop je lichaam eruit ziet, voelt en functioneert.

Het doel van pilates is het creëren van flexibiliteit en kracht in het lichaam door een gelijkmatige training van het spierstelsel. De oefeningen dragen bij aan flexibiliteit in de wervelkolom en helpen om de ‘core’ van je lichaam te versterken, bestaande uit zowel de diepe en oppervlakkige rompspieren. Hierdoor wordt de lichaamshouding verbeterd, ontstaat er een gestroomlijnder silhouet en kunnen (rug)klachten voorkomen worden. Zwakke en verwaarloosde spieren worden sterker en overbelaste spieren worden op deze wijze ontlast.

Deze bewegingsvorm is zacht maar tegelijkertijd zeer uitdagend. De oefeningen zijn aan te passen aan ieders niveau en vitaliteit en de meeste oefeningen worden zitten of liggend uitgevoerd, waardoor het lichaam minder zwaar belast wordt. Tegelijkertijd zit er een opbouw in de oefeningen waardoor deze naar wens intensiever of juist minder zwaar uitgevoerd kunnen worden.

DE VOORDELEN VAN PILATES SAMENGEVAT:

·       Versterkt je core

·       Corrigeert lichaamshouding

·       Verbetert de flexibiliteit van de wervelkolom

·       Verlengd en versterkt de spieren

·       Meer energie en fysieke vitaliliteit

·       Concentratie

·       Vergroot longcapaciteit

·       Blijft uitdagend

·       Aan te passen aan iedere leeftijd en conditie

Slow Pilates

Slow Pilates is een aangepaste vorm van pilates, speciaal bedoeld voor mensen met rug- nek- en schouderklachten. Verwacht daarom ook geen typische pilates oefeningen, maar een aangepaste body en mind training, waarbij wordt gefocust op het loslaten van spierspanning. Na het loslaten van deze spanning gaan we aan de slag met het trainen en leren voelen van de vaak verwaarloosde diepere spieren. Mochten deze al op orde zijn dan kun je aan de slag met het trainen van de grote spiergroepen.

 
 
 
 

Proefles

Ben je benieuwd naar onze pilates lessen? Boek nu eenvoudig een proefles.

 
 
DSC_0051-2.jpg