Zwangerschapsyoga

Een zwangerschap zet veel in beweging in je lichaam (zowel fysiek als emotioneel) en in je leven. Yoga kan je ondersteunen bij het omgaan met al die veranderingen.  

De lessen bestaan uit:

• Lichaamsoefeningen die hun oorsprong vinden in de yoga. 

Om lichamelijk actief, sterk en soepel te blijven op een veilige en relaxte manier. Bij de oefeningen is er veel aandacht voor het bekken en de bekkenbodemspieren. Dit om het lichaamsbewustzijn te vergroten en ter voorbereiding op de bevalling. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de rug, armen en schouders. Dit om het postuur te verbeteren en klachten te voorkomen of te verminderen en ter voorbereiding op de periode na de bevalling. 

ZwangerschapsshootBinnen020.JPG

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de rug, armen en schouders. Dit om het postuur te verbeteren en klachten te voorkomen of te verminderen en ter voorbereiding op de periode na de bevalling. 

• Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen

De oefeningen zijn erop gericht om te leren ontspannen en luisteren naar je lichaam. Om zo vertrouwen te krijgen in jezelf en je lichaam. De oefeningen kan je inzetten gedurende je zwangerschap, bevalling en de periode daarna. 

In het kader van haar opleiding biedt Nadine een serie van 10 zwangerschapslessen aan bij Heart yoga. De lessen zijn gebaseerd op de methode van Birthlight. Deze stichting uit de UK is ervan overtuigd dat zwangerschap en geboorte ‘lichte’ en vervullende ervaringen kunnen zijn wanneer vrouwen voldoende adequate voorbereiding, zorg en ondersteuning wordt geboden. Het voornaamste doel van de lessen is plezier hebben en het vergroten van het gevoel van welzijn van de zwangere dames. De lessen zijn geschikt voor zwangere vrouwen vanaf 14 weken tot de geboorte. Ervaring met yoga niet vereist.

Deelname: donatiebasis, Max 6 deelnemers. 

Start: Donderdag 4 oktober van 18:30-19:45.

Aanmelden via: nadine@kibo-cp.nl  

 
dsc_0051-2.jpg