VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je praktische informatie over de studio, de lessen en aanvullende informatie naar aanleiding van veelgestelde vragen.

De Studio
Heart Yoga is gelegen aan de van der Mondestraat 107, direct aan het Willem van Abcoudeplein. De deur gaat 10 minuten voor aanvang open zodat je tijd hebt om je om te kleden, je telefoon op stil te zetten en een mat uit te rollen in de zaal. Je mag natuurlijk je eigen mat meenemen maar dat hoeft niet: alle materialen zijn in de studio aanwezig. We vragen je ruim op tijd te zijn zodat je eventuele vragen kunt stellen en de les op tijd kan beginnen.

Rooster
Op ons rooster staan de verschillende lessen en niveaus die we nu aanbieden aangegeven. Staat jouw favoriete les, dag of tijd er niet bij? Voel je vrij om ons een bericht te sturen, we hechten veel waarde aan jouw feedback.

Niveau
Bijna alle lessen zijn geschikt voor beginners. Hoe intensief een les is staat aangegeven in de vorm van inspanningsniveaus. Hiermee wordt met name de mate van activiteit en belasting van het spierstelsel bedoeld. Het heeft niets te maken met hoe gevorderd je bent in de beoefening van yoga: ook lessen met een laag inspanningsniveau zijn uitdagend. Dus heb je behoefte aan rustige yoga? Kies dan een les met lage intensiteit. Wil je zweten en kracht opbouwen? Kies dan een hoger niveau. Heb je nog nooit yoga gedaan? Dan is onze introductiecursus yoga een fijn startpunt. De pilates lessen zijn voor alle niveaus geschikt. In de oefeningen zelf zitten niveaus ‘ingebouwd’ waardoor deze aan te passen zijn aan ieder lichaam en conditie.

Kleding
Draag makkelijk zittende kleding waarin je je vrij kunt bewegen, liefst van natuurlijke materialen. We hebben een ‘shoes off’ beleid: schoenen worden bij de deur uitgetrokken en je betreed de ruimte dus op sokken of blote voeten. Dit doen we vanuit hygiënisch oogpunt en uit respect voor het spirituele gebruik van de ruimte. Al je spullen kan je kwijt in de garderobekast.

De eerste les
Geef jezelf de tijd om aan de houdingen en bewegingen te wennen. Beginner zijn is een prachtig stadium van yoga en pilates beoefening omdat er zoveel te ontdekken en te leren is. Geniet ervan! Je bent tenslotte maar een keer beginner. Dus luister naar jezelf en hou een open mind richting de oefeningen of gebruiken waar je nog niet mee bekend bent. Forceer jezelf niet in houdingen waar het lichaam nog niet klaar voor is: het gaat er nooit om hoe ver je in een houding gaat. De manier waarop je dat doet (bewust en in contact met de ademhaling) is wel van belang.

Stilte
Probeer de ruimte rustig te betreden en te verlaten. Je kunt gerust met elkaar communiceren of vragen stellen maar doe het op gedempte toon. In dezelfde lijn, wacht in stilte tot de deur open gaat: het kan zijn dat de deelnemers in de vorige les in meditatie of ontspanning zijn.

Zwangerschap
Ben je zwanger of denk je dat je zwanger bent? Dan raden wij je aan de eerste drie maanden geen yoga of pilates lessen te volgen en na de derde maand voor prenatale lessen te kiezen (zwangerschapsyoga). Wij bieden deze lessen zelf (nog) niet aan maar geven je graag een aantal goede opties in de buurt. Vertel de docent voor de les begint als je zwanger of net bevallen bent zodat deze je aangepaste oefeningen en houdingen kan geven.

Blessure
Informeer de docent voor de les begint over eventuele blessures, pijn of operaties die je hebt ondergaan. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je twijfelt of je kunt deelnemen aan de lessen.

Parkeren
In de buurt is voldoende parkeergelegenheid te vinden voor als je met de auto komt (betaald parkeren). Parkeer je fiets (gratis) aan de overkant van de straat waar veel ruimte is, zodat de stoep toegankelijk blijft voor iedereen.

Reserveren
De komende weken hoef je je niet voor lessen in te schrijven en gaan de lessen altijd door, onafhankelijk van het aantal deelnemers. Wij zijn echter wel bezig met een reserveringssysteem waardoor je jouw plek in de les kunt reserveren. Er is een maximum van 15 deelnemers per les dus door te reserveren ben je verzekerd van een plaats. Vanaf januari hanteren we een minimum aantal deelnemers van 3 personen. Dus als er 2 deelnemers of minder zijn wordt de les afgebeld.

Betalen
Losse lessen en rittenkaarten kunnen bij ons contant en per pin betaald worden. Bij abonnementen werken we met automatische incasso. In overleg of als je geen Nederlandse bankrekening hebt is het ook mogelijk om het bedrag over te maken:

Bankrekening: NL79 KNAB 0647 7110 36, o.v.v. de (proef)les of het abonnement.

dsc_0051-2.jpg